Wat is het verschil tussen een vibrator en een dildo

Wil je op een leuke en makkelijke manier je seksleven wat meer happy maken? Seksspeeltjes zijn een ideale aanvulling op jouw en jullie sexleven. Vaak is de eerste stap van het leuker maken van jouw sexualiteit een dildo of vibrator, maar wat is precies het verschil tussen een dildo en een vibrator?

Een dildo is recht toe rechtaan - lettelijk - een sexspeeltje in de vorm van een penis. Je hebt ze in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen, je kunt het zo gek niet bedenken of ze zijn er! Denk aan verschillende huidskleuren, met of zonder aders ballen, van glas of rubber en natuurlijk van bescheiden klein tot ehh... intimiderend groot?

Vibrators lijken op dildo's, alleen hebben ze één belangrijk verschil: vibrators vibreren, ze trillen dus. Dat kan in verschillende standen, van heel zacht tot (extreem, ahum) hard, maar ook van constant tot pulserend en alles ertussen.

Sommige vibrators hebben ook nog een extra 'opzetstukje', speciaal voor de clitoris. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de Rabbit waar Charlotte in Sex and the City verslaafd aan raakte. Je gebruikt het grotere gedeelte vaginaal en zet het kleine vingertje op je clitoris. Zet 'm aan en genieten maar!

Wat voor soort Vibratoren zijn er?

 

Wat voor soort Dildo's zijn er?

 

Ook interessant:

  • Welke hulpmiddels heb je om te masturbreren als man?
  • G-spot vibrator: wat is dat?