Wat is een penispomp

Een penispomp, ook wel bekend als een vacuümpomp voor de penis, is een medisch apparaat dat wordt gebruikt om tijdelijk een erectie te creëren bij mannen die moeite hebben met het krijgen of behouden van een erectie, ook wel bekend als erectiestoornissen. Het apparaat bestaat meestal uit een cilinder die over de penis wordt geplaatst, een pompmechanisme om lucht uit de cilinder te verwijderen en een elastische ring of een afdichtingsmechanisme om de bloedstroom in de penis te behouden nadat de erectie is bereikt.

Hoe werkt het:

  1. De cilinder wordt over de penis geplaatst.
  2. Met behulp van het pompmechanisme wordt de lucht uit de cilinder gezogen, wat resulteert in een lage drukomgeving in de cilinder.
  3. Het lagere drukverschil zorgt ervoor dat bloed naar de penis wordt getrokken, waardoor een erectie ontstaat.
  4. Nadat de erectie is bereikt, wordt meestal een elastische ring aan de basis van de penis geplaatst om de bloedstroom in de penis te behouden en de erectie te ondersteunen.
  5. De ring wordt verwijderd na de geslachtsgemeenschap of nadat de erectie niet langer nodig is.

Het gebruik van een penispomp kan enige oefening en begeleiding vereisen om ervoor te zorgen dat het correct en veilig wordt gebruikt. Mensen met bepaalde medische aandoeningen of die medicijnen gebruiken, moeten voor gebruik overleggen met een medische professional, omdat er risico's en mogelijke bijwerkingen kunnen zijn.

Het is belangrijk op te merken dat penispompen voornamelijk bedoeld zijn als een tijdelijke oplossing voor erectieproblemen en niet als een permanente behandeling. Er zijn ook andere behandelingsopties beschikbaar, zoals medicijnen, hormoontherapie en psychotherapie, die kunnen worden overwogen afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de erectiestoornis.

 

BEKIJK ALLE PENISPOMPEN >>>